Военноморските сили на Украйна в четвъртък обявиха създаването на временен хуманитарни коридор

...
Военноморските сили на Украйна в четвъртък обявиха създаването на временен хуманитарни коридор
Коментари Харесай

Украйна обяви временен хуманитарен коридор в Черно море без гаранциите на Русия


Военноморските сили на Украйна в четвъртък обявиха основаването на краткотраен " филантропични кулоар " в Черно море . Първите цивилни кораби се чака да стартират да го употребяват през идващите дни, оповестиха от Военноморски сили.

Според военните тези направления ще се употребяват най-вече за излизане на кораби, които са били в украинските пристанища Черноморск, Одеса и Южни от началото на пълномащабното съветско навлизане през февруари предходната година.

По цялото трасе остава военната опасност от съветските военни и опасността от дрейфиращи мини , предизвестиха представители на украинския флот.

" Корабите, чиито собственици/капитани публично удостоверяват готовността си да плават при актуалните условия, ще бъдат позволени да минават по маршрутите ", се споделя във Фейсбук обявата на Военноморски сили.

Руските военни към момента не са коментирали това изказване.

След решението на Москва, съветското министерство на защитата разгласи, че всички кораби, които плават в Черно море до украинските пристанища,. " Държавите, под флага на които плават такива кораби ", ще се смятат за забъркани в " украинския спор " на страната на Киев, споделиха от ведомството.

Министерството на защитата на Украйна, че също по този начин ще прегледа всички кораби, пътуващи в Черно море до съветски пристанища и пристанища в окупираните от Русия украински територии, пренасящи военни товари " с всички свързани опасности "
 ISW: Русия се готви да наложи тотална морска обсада на Украйна
ISW: Русия се готви да наложи тотална морска обсада на Украйна

Киев е почнал значима атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР